Nikon D5 Body

Nikon D5 Body + Δώρο 32GB XQD card & Card Reader

 
4,840.00
  • Pinterest

Φωτογραφίστε με την D5 πέρα από όσα είναι ορατά με το ανθρώπινο μάτι—ισχύς και ακρίβεια που ξεπερνά τις προσδοκίες.

Εξοπλισμένη με το εκπληκτικό νέο σύστημα αυτόματης εστίασης νέας γενιάς 153 σημείων της Nikon, η D5 παρακολουθεί το θέμα σας είτε φωτογραφίζετε έναν αγώνα, είτε μια κοσμική εκδήλωση. Έχει εξαιρετικά ευρεία κάλυψη και η νέα προσωρινή εσωτερική μνήμη που παρέχεται δίνει τη δυνατότητα αποτύπωσης έως και 200 φωτογραφιών NEF (RAW) σε μία ριπή με μεγάλη ταχύτητα. Οι νέοι αισθητήρες εικόνας και μέτρησης αποδίδουν εντυπωσιακή ακρίβεια στην αναγνώριση θεμάτων και στις λεπτομέρειες της εικόνας. Καθώς διαθέτει την υψηλότερη εκτεταμένη ευαισθησία στην ιστορία της Nikon, είστε ελεύθεροι να φωτογραφίζετε σε ευαισθησίες που κυμαίνονται από φωτεινό ηλιακό φως έως αστρονομικό λυκόφως. Παράλληλα, για video που κόβουν την ανάσα, η λειτουργία D-Movie δίνει πλέον στους χρήστες τη δυνατότητα εγγραφής video ποιότητας 4K/UHD στη φωτογραφική μηχανή.

ΣΤΗΡΊΞΤΕ ΙΔΑΝΙΚΆ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΌΤΗΤΆ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΝΈΟ ΣΎΣΤΗΜΑ AF ΝΈΑΣ ΓΕΝΙΆΣ 153 ΣΗΜΕΊΩΝ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΉ ΜΝΉΜΗ ΧΩΡΗΤΙΚΌΤΗΤΑΣ 200 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΏΝ NEF (RAW)

Γίνετε κυρίαρχος του παιχνιδιού χάρη στο ασύλληπτο νέο σύστημα AF της Nikon. Με 153 σημεία εστίασης και 99 αισθητήρες σταυροειδούς διάταξης (cross-type) η D5 εξασφαλίζει απαράμιλλο εύρος κάλυψης. Είτε φωτογραφίζετε αγώνες, είτε κοσμικές εκδηλώσεις, είστε καλυμμένοι ουσιαστικά σε κάθε περίπτωση. Η παρακολούθηση μικρών θεμάτων που κινούνται γρήγορα μπορεί να γίνει πλέον με ένα νέο επίπεδο ακρίβειας. Τα θέματα στο άκρο του κάδρου εντοπίζονται εύκολα και η κατακόρυφη λήψη έχει βελτιωθεί εξαιρετικά. Η ευαισθησία αυτόματης εστίασης μέχρι και τα -4 EV (ISO 100, 20 ºC/68 ºF) εξασφαλίζει κορυφαία απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και έχουν βελτιωθεί όλες οι λειτουργίες AF. Στη ρύθμιση «Συνεχής AF», το σύστημα μπορεί να διαμορφωθεί σε όλες τις ρυθμίσεις κάλυψης 153, 72 ή 25 σημείων. Και τα 153 σημεία εστίασης είναι συμβατά με τους φακούς AF NIKKOR με ανοικτό διάφραγμα f/5,6 ή ταχύτερο ενώ τα 15 κεντρικά σημεία εστίασης συνεργάζονται με ταχύτητα ωφέλιμου διαφράγματος f/8. Στην προσωρινή εσωτερική μνήμη υψηλής απόδοσης της φωτογραφικής μηχανής μπορούν να αποτυπωθούν έως και 200 φωτογραφίες NEF (RAW) ή μεγάλες εικόνες JPEG σε μία ριπή υψηλής ταχύτητας, ικανή να καλύψει έναν ολόκληρο τελικό αγώνα δρόμου 100 m χωρίς να πάρετε το δάχτυλό σας από το κουμπί λήψης.

ΞΕΠΕΡΆΣΤΕ ΚΆΘΕ ΠΡΟΣΔΟΚΊΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΑΝΙΚΌ ΣΥΝΔΥΑΣΜΌ ΙΣΧΎΟΣ ΚΑΙ ΑΚΡΊΒΕΙΑΣ

Η μοναδική απόδοση της D5 έχει όλα όσα χρειάζεστε για να επιτυγχάνετε λήψεις που παλαιότερα θα είχαν ελάχιστες πιθανότητες. Χάρη στη νέα μονάδα AF ASIC, η λειτουργία AF επωφελείται μονίμως από τη μέγιστη υπολογιστική ισχύ της φωτογραφικής μηχανής. Όσο γρήγορη και να είναι η δράση, η φωτογραφική μηχανή δεν συμβιβάζεται. Πραγματοποιήστε λήψεις σε ταχύτητες έως και 12 fps σε λειτουργία παρακολούθησης AE/AF ή σε ταχύτητα έως 14 fps σε λειτουργία λήψης με τον καθρέφτη πάνω. Η παρακολούθηση AF και η ορατότητα από το σκόπευτρο έχουν βελτιωθεί σε εξαιρετικό βαθμό κατά τις λήψεις σπορ ή στις λήψεις σε οποιεσδήποτε σκηνές όπου τα θέματα έχουν την τάση να αλλάζουν ξαφνικά κατεύθυνση. Οι ταχύτεροι σειριακοί μηχανισμοί κλείστρου και καθρέφτη μειώνουν σημαντικά τους χρόνους διακοπής προβολής στο σκόπευτρο στη διάρκεια των ριπών με μεγάλη ταχύτητα. Για απόλυτη ακρίβεια, συνδυάστε την D5 με έναν επαγγελματικό φακό NIKKOR με λειτουργία SPORT VR, όπως τον AF-S NIKKOR 600mm f/4E ή τον AF-S NIKKOR 500mm f/4E. Με τη λειτουργία SPORT VR εξασφαλίζεται επίσης σταθερή εικόνα στο σκόπευτρο κατά την παρακολούθηση γρήγορης κίνησης. Συνδυάστε την D5 με έναν από αυτούς τους φακούς και θα μπορείτε να αποτυπώσετε γρήγορα κινούμενα, απρόβλεπτα θέματα με ανεπανάληπτη ομαλότητα.

ΞΕΧΩΡΊΣΤΕ ΧΆΡΗ ΣΤΟΥΣ ΝΈΟΥΣ ΑΙΣΘΗΤΉΡΕΣ ΜΈΤΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΙΣΘΗΤΉΡΕΣ ΕΙΚΌΝΑΣ

Η ισχύς απεικόνισης της D5 είναι μια απελευθερωτική εμπειρία. Ο εντελώς νέος αισθητήρας εικόνας CMOS 20,8 MP με φορμά FX και ο αισθητήρας μέτρησης RGB 180K-pixel αποδίδουν εντυπωσιακή ακρίβεια στην αναγνώριση θεμάτων και τις λεπτομέρειες της εικόνας. Ακόμη κι αν φωτογραφίζετε σε κλειστό χώρο κάποιο σπορ με γρήγορη δράση, αυτή η φωτογραφική μηχανή θα πετύχει τη λήψη που θέλετε. Και όχι μια απλή λήψη: πλουσιότερες τονικές διαβαθμίσεις και με μεγαλύτερη ακρίβεια. Η D5 έχει επίσης νέα οθόνη LCD 8,0 cm (3,2 in.), 2360k-dot όπου έχετε τη δυνατότητα χειρισμού αφής σε λειτουργία επισκόπησης. Με επίπεδο απόκρισης που συγκρίνεται με αυτό τον κινητών τηλεφώνων, αυτή η οθόνη υψηλής ανάλυσης σάς επιτρέπει να ελέγχετε και να επιλέγετε τις βασικές εικόνες που θέλετε στη στιγμή. Μπορείτε να τραβήξετε video σε λειτουργία Ζωντανής προβολής και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία αφής για να αλλάξετε το σημείο εστίασης ή να εξασφαλίσετε προεπιλεγμένα δεδομένα σημειακής ισορροπίας λευκού, με βάση την επιλεγμένη περιοχή εντός του κάδρου. Για ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο, το Picture Control 2.0 διευκολύνει τον ορισμό παραμέτρων είτε πραγματοποιείτε τη λήψη φωτογραφιών, είτε video. Διευκολύνετε την επεξεργασία μετά τη λήψη έχοντας επιλέξει πριν τη ρύθμιση «Ισοβαρές» για μέγιστο δυναμικό εύρος και βελτιστοποιήστε την απόδοση των λεπτομερειών με τη ρύθμιση «Διαύγεια».

ΑΠΌ ΤΟ ΈΝΤΟΝΟ ΗΛΙΑΚΌ ΦΩΣ ΈΩΣ ΤΟ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΌ ΛΥΚΌΦΩΣ: ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΣΤΕ ΠΈΡΑ ΑΠΌ ΌΣΑ ΕΊΝΑΙ ΟΡΑΤΆ ΣΤΟ ΑΝΘΡΏΠΙΝΟ ΜΆΤΙ

Η D5 χαρίζει απίστευτες δυνατότητες λήψης σε χαμηλό φωτισμό. Με τυπικό εύρος ISO 100 έως 102400 και την υψηλότερη εκτεταμένη ευαισθησία στην ιστορία της Nikon, είστε ελεύθεροι να ανοίξετε τα φτερά σας. Στο νέο μηχανισμό επεξεργασίας εικόνας EXPEED 5 της φωτογραφικής μηχανής, η ποιότητα εικόνας είναι υψηλότερη από ποτέ σε όλο το τυπικό εύρος ISO. Αυτή η εξαιρετικά καθαρή απόδοση επιτυγχάνεται χάρη στο σύστημα επεξεργασίας σημάτων που έχει βελτιστοποιηθεί για τον κατά 25% μεγαλύτερο αριθμό pixel του νέου αισθητήρα. Ο θόρυβος στη βέλτιστη ποιότητα έχει μειωθεί σημαντικά και ακόμη και οι κροπαρισμένες εικόνες που έχουν τραβηχτεί σε υψηλές τιμές ISO διατηρούν την ποιότητά τους. Πρόκειται για ένα εκπληκτικό επίτευγμα της μηχανικής καθώς το εύρος ISO μπορεί πλέον να επεκταθεί σε ισοδύναμο ISO 3280000 στη ρύθμιση Hi 5. Σχεδιασμένες για ειδική χρήση, όπως για εφαρμογές παρακολούθησης ή ασφάλειας, αυτές οι απίστευτα υψηλές τιμές ISO δίνουν τη δυνατότητα αποτύπωσης έγχρωμων εικόνων χωρίς φλας σε αστρονομικό λυκόφως το οποίο είναι το απειροελάχιστο φως 0,001 lux.

ΦΤΆΣΤΕ ΣΤΑ ΆΚΡΑ: D-MOVIE ΣΕ 4K HIGH-DEFINITION

Καθώς είναι η πρώτη Nikon D-SLR με τη δυνατότητα εγγραφής video 4K/UHD στη φωτογραφική μηχανή, η D5 υπερβαίνει κατά πολύ την ευελιξία εγγραφής video της D4S. Τα video 4K (3.840 x 2.160 pixel) μπορούν να εγγραφούν σε 30p/25p/24p με εγγενές κροπάρισμα κάθε pixel, αποδίδοντας τη μέγιστη δυνατή ποιότητα εικόνας. Κατά τη λήψη video Full HD (1080p), μπορείτε να επιλέξετε ταχύτητες καρέ 50p/60p σε πολλές μορφές κροπαρίσματος του αισθητήρα, συμπεριλαμβανομένου του εγγενούς κροπαρίσματος pixel Full HD. Κατά τη λήψη video σε λειτουργία M, η ευαισθησία για όλες τις αναλύσεις video και τις λειτουργίες κροπαρίσματος μπορεί να οριστεί από το ISO 100 σε όλες τις τιμές έως και το Hi 5. Η ρύθμιση Αυτόματο ISO επιτρέπει επίσης τη χρήση τιμής ISO 200 έως Hi 5, και σας επιτρέπει να ορίσετε τις μέγιστες ρυθμίσεις ISO που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Η φωτογραφική μηχανή παρέχει καθαρή έξοδο HDMI: ακόμη και video 4K μπορούν να εγγραφούν στην κάρτα μνήμης της φωτογραφικής μηχανής ή να εξαχθούν χωρίς συμπίεση στην έξοδο HDMI με 8-bit 4:2:2 YCbCr. Η έξοδος HDMI είναι διαθέσιμη για όλες τις αναλύσεις video κατά την απομακρυσμένη λήψη.

ΕΠΙΤΑΧΎΝΕΤΕ ΑΣΎΛΛΗΠΤΑ ΤΗ ΡΟΉ ΕΡΓΑΣΊΑΣ ΣΑΣ: ΥΨΗΛΉ ΤΑΧΎΤΗΤΑ ΑΠΕΙΚΌΝΙΣΗΣ ΚΑΙ 4 ΦΟΡΈΣ ΤΑΧΎΤΕΡΗ ΜΕΤΑΦΟΡΆ ΔΕΔΟΜΈΝΩΝ

Αυξημένη ταχύτητα, ευκρίνεια και ευχρηστία. Τα πάντα στην D5 έχουν σχεδιαστεί για να σας διευκολύνουν. Σχεδιασμένη με βάση τα σχόλια επαγγελματιών φωτογράφων που εργάζονται όλη μέρα σε φωτογραφίσεις, αυτή η φωτογραφική μηχανή μειώνει σημαντικά τα προβλήματα που προκύπτουν κατά την επαγγελματική χρήση. Οι εργονομικές βελτιώσεις περιλαμβάνουν κουμπιά με πιο αισθητές αυλακώσεις και καμπύλες ώστε ο έλεγχος να είναι πιο εύκολος, ειδικά όταν η λήψη γίνεται από το σκόπευτρο. Ο νέος σχεδιασμός με δύο υποδοχές κάρτας XQD υποστηρίζει την απίστευτη χωρητικότητα λήψης της D5 για έως και 200 φωτογραφίες NEF (RAW) σε μία ριπή και εξασφαλίζει ότι η προσωρινή μνήμη αδειάζει αμέσως για την επόμενη ριπή. Χάρη στη νέα θύρα USB 3.0 μεταφέρονται μεγάλες ποσότητες δεδομένων ενώ η ασύρματη σύνδεση και η σύνδεση Ethernet είναι πλέον 2 φορές ταχύτερες. Πέρα από το σώμα της φωτογραφικής μηχανής, το προηγμένο σύστημα δημιουργικού φωτισμού (Creative Lighting System (CLS)) της Nikon συνεχίζει να εξελίσσεται εντυπωσιακά με το νέο φλας SB-5000. Σε αυτό το νέο φλας Speedlight χρησιμοποιείται ραδιοεπικοινωνία με αποτέλεσμα να βελτιώνεται η απόδοση των συστημάτων φλας της Nikon όταν υπάρχουν δύσκολες συνθήκες.

Τύπος

Μονοοπτική ψηφιακή φωτογραφική μηχανή reflex

Μοντούρα φακού

Μοντούρα F της Nikon (με σύζευξη AF και επαφές AF)

Αισθητήρας εικόνας

FX, CMOS, 35,9 mm x 23,9 mm

Συνολικά pixel

21,33 εκατομμύρια

Σύστημα απομάκρυνσης σκόνης

Καθαρισμός αισθητήρα εικόνας, δεδομένα αναφοράς για απομάκρυνση σκόνης από τη φωτογραφία (απαιτείται το λογισμικό Capture NX-D)

Ωφέλιμα pixel

20,8 εκατομμύρια

Μέγεθος εικόνας (pixel)

Περιοχή εικόνας FX (36 x 24), (Μεγ.) 5.568 x 3.712, (Μεσ.) 4.176 x 2.784, (Μικ.) 2.784 x 1.856, 1,2 x (30 x 20) περιοχή εικόνας, (Μεγ.) 4.640 x 3.088, (Μεσ.) 3.472 x 2.312, (Μικ.) 2.320 x 1.544, DX (24 x 16) περιοχή εικόνας, (Μεγ.) 3.648 x 2.432, (Μεσ.) 2.736 x 1.824, (Μικ.) 1.824 x 1.216, 5 : 4 (30 x 24) περιοχή εικόνας, (Μεγ.) 4.640 x 3.712, (Μεσ.) 3.472 x 2.784, (Μικ.) 2.320 x 1.856, φωτογραφίες με φορμά FX που έχουν ληφθεί κατά την εγγραφή video με μέγεθος καρέ 1.920 x 1.080 ή 1.280 x 720, (Μεγ.) 5.568 x 3.128, (Μεσ.) 4.176 x 2.344, (Μικ.) 2.784 x 1.560, φωτογραφίες με φορμά DX που έχουν ληφθεί κατά την εγγραφή video με μέγεθος καρέ 1.920 x 1.080 ή 1.280 x 720, (Μεγ.) 3.648 x 2.048, (Μεσ.) 2.736 x 1.536, (Μικ.) 1.824 x 1.024, Φωτογραφίες που έχουν ληφθεί κατά την εγγραφή video με μέγεθος καρέ 3.840 x 2.160: Φωτογραφίες 3.840 x 2.160 που έχουν ληφθεί κατά την εγγραφή video με μέγεθος καρέ σε κροπάρισμα 1.920 x 1.080: 1.920 x 1.080

Αποθήκευση - Μορφή αρχείων

NEF (RAW): 12 ή 14 bit (συμπίεση χωρίς απώλειες, με συμπίεση ή χωρίς συμπίεση), μεγάλες, μεσαίες και μικρές διαθέσιμες (οι μεσαίες και μικρές εικόνες εγγράφονται με βάθος 12 bit και χρήση συμπίεσης χωρίς απώλειες), TIFF (RGB), JPEG: συμβατότητα με JPEG-Baseline για συμπίεση fine (περίπου 1: 4), normal (περίπου 1: 8) ή basic (περίπου 1 : 16) συμπίεση, διατίθεται συμπίεση βέλτιστης ποιότητας, NEF (RAW)+JPEG: Μία φωτογραφία που έχει εγγραφεί σε φορμά NEF (RAW) και JPEG

Σύστημα Picture Control

Τυπικό, Ουδέτερο, Ζωντανό, Μονόχρωμο, Πορτραίτο, Τοπίο, Ισοβαρές. Το επιλεγμένο στοιχείο Picture Control μπορεί να τροποποιηθεί. Δυνατότητα αποθήκευσης για προσαρμοσμένα Picture Control

Μέσα αποθήκευσης

XQD, CompactFlash (CF) (Type I, συμβατότητα με UDMA)

Διπλή υποδοχή κάρτας

2 κάρτες XQD ή 2 κάρτες CompactFlash (CF). Η υποδοχή 2 μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση υπερχείλισης δεδομένων, για αποθήκευση εφεδρικών αντιγράφων ή για αποθήκευση αντιγράφων που δημιουργούνται με NEF+JPEG. Είναι δυνατή η αντιγραφή φωτογραφιών μεταξύ καρτών.

Σύστημα αρχείων

DCF 2.0, Exif 2.3, PictBridge

Σκόπευτρο

Μονοοπτικό σκόπευτρο reflex με πεντάπρισμα στο επίπεδο του ματιού

Κάλυψη κάδρου

FX (36 x 24): Περίπου 100% οριζόντια και 100% κατακόρυφα, 1,2 x (30 x 20): Περίπου 97% οριζόντια και 97% κατακόρυφα, DX (24 x 16): Περίπου 97% οριζόντια και 97% κατακόρυφα, 5:4 (30 x 24): Περίπου 97% οριζόντια και 100% κατακόρυφα

Μεγέθυνση

Περίπου 0,72 x (φακός 50 mm f/1,4 ρυθμισμένος στο άπειρο, -1.0 m-1)

Απόσταση από το μάτι

17 mm (-1,0 m-1, από το κέντρο του φακού προσοφθαλμίου του σκόπευτρου)

Ρυθμιστικό διόπτρας

-3 έως +1 m-1

Οθόνη εστίασης

Διάφανη ματ οθόνη Mark IX BriteView τύπου Β με άγκιστρα περιοχής AF (είναι δυνατή η εμφάνιση πλέγματος καδραρίσματος)

Προεπισκόπηση βάθους πεδίου

Ναι. Όταν πατάτε το κουμπί Pv, το διάφραγμα του φακού σταματά στην τιμή που έχει επιλεγεί από το χρήστη (λειτουργίες A και Μ) ή από τη φωτογραφική μηχανή (λειτουργίες P και S).

Διάφραγμα φακού

Άμεσης επιστροφής, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο

Συμβατοί φακοί

Συμβατή με τους φακούς AF NIKKOR, συμπεριλαμβανομένων των φακών τύπου G, E και D (για τους φακούς PC ισχύουν κάποιοι περιορισμοί) και των φακών DX (με περιοχή εικόνας DX 24 x 16 1,5x), των φακών AI-P NIKKOR και των φακών AI χωρίς CPU (λειτουργίες έκθεσης A και M μόνο). Δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν φακοί IX NIKKOR, φακοί για τη φωτογραφική μηχανή F3AF και φακοί χωρίς AI. Η ηλεκτρονική αναζήτηση εύρους μπορεί να χρησιμοποιηθεί με φακούς με μέγιστο διάφραγμα f/5,6 ή ταχύτερο (η ηλεκτρονική αναζήτηση εύρους υποστηρίζει 15 σημεία εστίασης με φακούς που διαθέτουν μέγιστο διάφραγμα f/8 ή ταχύτερο, από τα οποία 9 σημεία είναι διαθέσιμα για επιλογή).

Τύπος κλείστρου

Ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μηχανικό κλείστρο κατακόρυφου εστιακού επιπέδου και ηλεκτρονικό κλείστρο μπροστινής κουρτίνας διαθέσιμο στη λειτουργία λήψης μετά από ανύψωση του καθρέφτη

Ταχύτητα κλείστρου

1/8000 έως 30 δευτ. σε βήματα του 1/3, 1/2 ή 1 EV, bulb, χρόνος, X250

Ταχύτητα συγχρονισμού φλας

X=1/250 του δευτ., συγχρονισμός με ταχύτητα κλείστρου 1/250 του δευτ. ή μικρότερη

Λειτουργία λήψης

S (μεμονωμένο καρέ), CL (συνεχείς λήψεις χαμηλής ταχύτητας), CH (συνεχείς λήψεις υψηλής ταχύτητας), Q (αθόρυβη λήψη), χρονομέτρης αυτοφωτογράφισης, MUP (καθρέφτης πάνω)

Ταχύτητα προώθησης καρέ

12 fps, έως 10 fps (CL), 10–12 fps, ή 14 fps με καθρέφτη πάνω (CH), ή 3 fps (λειτουργία αθόρυβων συνεχών λήψεων)

Χρονομετρητής αυτοφωτογράφισης

2, 5, 10, 20 δευτ., 1 έως 9 εκθέσεις σε διαστήματα 0,5, 1, 2, ή 3 δευτ.

Μέθοδος μέτρησης

Matrix: μέτρηση 3D color matrix III (φακοί τύπου G, E και D), μέτρηση color matrix III (άλλοι φακοί CPU), διατίθεται μέτρηση color matrix με φακούς χωρίς CPU, εφόσον παρέχονται δεδομένα φακού από τον χρήστη Κεντροβαρής: Βάρος 75% που εφαρμόζεται σε κύκλο 12 mm στο κέντρο του κάδρου. Η διάμετρος κύκλου μπορεί να μεταβληθεί σε 8, 15 ή 20 mm ή ο υπολογισμός βάρους μπορεί να βασίζεται στη μέση τιμή ολόκληρου του κάδρου (κύκλος 12 mm με φακό χωρίς CPU). Σημειακή μέτρηση: Μέτρηση κύκλου 4 mm (περίπου 1,5% του κάδρου) στο κέντρο του επιλεγμένου σημείου εστίασης (στο κεντρικό σημείο εστίασης όταν χρησιμοποιείται φακός χωρίς CPU) Μέτρηση σταθμισμένη στα φωτεινά σημεία: Διατίθεται με φακούς τύπου G, E και D

Εύρος μέτρησης (ISO 100, φακός f/1,4, 20 °C/68 °F)

Μέτρηση matrix ή κεντροβαρής: Σημειακή μέτρηση -3 έως +20 EV: Μέτρηση σταθμισμένη στα φωτεινά σημεία 2 έως 20 EV: 0 έως 20 EV

Σύζευξη φωτόμετρου

CPU, AI

Λειτουργία

Αυτόματο πρόγραμμα με ευέλικτο πρόγραμμα (P), αυτόματη προτεραιότητα κλείστρου (S), αυτόματη προτεραιότητα διαφράγματος (A), χειροκίνητη λειτουργία (M)

Αντιστάθμιση έκθεσης

-5 έως +5 EV, σε βήματα του 1/3, 1/2 ή 1EV

Κλείδωμα έκθεσης

Κλείδωμα φωτεινότητας στην τιμή που ανιχνεύτηκε

Ευαισθησία ISO

ISO 100 έως 102400, σε βήματα 1/3, 1/2 ή 1 EV. Μπορεί επίσης να οριστεί σε περίπου 0,3, 0,5, 0,7 ή 1 EV (ISO ισοδύναμο με 50) κάτω από ISO 100 ή σε περίπου 0,3, 0,5, 0,7, 1, 2, 3, 4 ή 5 EV (ISO ισοδύναμο με 3280000) επάνω από ISO 102400. Διατίθεται επίσης αυτόματος έλεγχος ευαισθησίας ISO.

Ενεργό D-Lighting

Μπορεί να επιλεγεί η ρύθμιση Αυτόματη, Εξαιρετικά υψηλό +2/+1, Υψηλό, Κανονικό, Χαμηλό ή Απενεργοποίηση

Αυτόματη εστίαση

Μονάδα αισθητήρα αυτόματης εστίασης Multi-CAM 20K με εντοπισμό φάσης TTL, βελτιστοποίηση και 153 σημεία εστίασης (συμπεριλαμβανομένων 99 αισθητήρων σταυροειδούς διάταξης [cross-type]) και 15 αισθητήρων που υποστηρίζουν f/8), εκ των οποίων οι 55 (35 αισθητήρες σταυροειδούς διάταξης και 9 αισθητήρες f/8) είναι διαθέσιμοι για επιλογή

Εύρος ανίχνευσης

-4 έως +20 EV (ISO 100, 20°C/68°F)

Λειτουργία φακού

Λειτουργία AF ενός καρέ (AF-S), συνεχής λειτουργία AF (AF-C), προκαταρκτική παρακολούθηση εστίασης που ενεργοποιείται αυτόματα ανάλογα με την κατάσταση του θέματος. Χειροκίνητη εστίαση (MF): Μπορεί να χρησιμοποιηθεί η ηλεκτρονική αναζήτηση εύρους

Σημεία εστίασης

153 σημεία εστίασης, από τα οποία μπορούν να επιλεγούν 55 ή 15

Λειτουργία επιλογής περιοχής AF

AF μονού σημείου, AF δυναμικής περιοχής 25-, 72- ή 153- σημείων, παρακολούθηση 3D, AF επιλογής περιοχής από ομάδα, AF αυτόματης επιλογής περιοχής

Κλείδωμα εστίασης

Το κλείδωμα της εστίασης γίνεται πιέζοντας το κουμπί λήψης μέχρι τη μέση (λειτουργία AF ενός καρέ) ή πιέζοντας στο κέντρο του υπο-επιλογέα

Έλεγχος φλας

TTL: έλεγχος φλας i-TTL με χρήση αισθητήρα RGB με περίπου 180.000 pixel. Χρησιμοποιείται εξισορροπημένος συμπληρωματικός φωτισμός φλας i-TTL για τις ψηφιακές SLR με μέτρηση matrix, κεντροβαρή και σταθμισμένη στα φωτεινά σημεία, τυπικό φλας i-TTL για τις ψηφιακές SLR με σημειακή μέτρηση

Λειτουργία φλας

Συγχρονισμός με την μπροστινή κουρτίνα, αργός συγχρονισμός, συγχρονισμός με την πίσω κουρτίνα, μείωση του φαινομένου κοκκινίσματος των ματιών, μείωση του φαινομένου κοκκινίσματος των ματιών με αργό συγχρονισμό, αργός συγχρονισμός με την πίσω κουρτίνα, απενεργοποίηση, υποστηρίζεται αυτόματος συγχρονισμός υψηλής ταχύτητας FP

Αντιστάθμιση φλας

-3 έως +1 EV, σε βήματα του 1/3, 1/2 ή 1 EV

Ένδειξη ετοιμότητας φλας

Ανάβει όταν η προαιρετική μονάδα φλας είναι πλήρως φορτισμένη. Αναβοσβήνει μετά την ενεργοποίηση του φλας σε πλήρη ισχύ

Πέδιλο εξαρτημάτων

Hot-shoe ISO 518 με επαφές συγχρονισμού και δεδομένων και ασφάλεια

Σύστημα δημιουργικού φωτισμού Nikon

Υποστηρίζεται

Ακροδέκτης συγχρονισμού

Ακροδέκτης συγχρονισμού ISO 519 με σπείρωμα ασφάλισης

Ισορροπία λευκού

Αυτόματη (3 τύποι), πυρακτώσεως, φθορισμού (7 τύποι), άμεσο ηλιακό φως, φλας, συννεφιά, σκιά, προκαθορισμένη χειροκίνητη επιλογή (δυνατότητα αποθήκευσης έως 6 τιμών, μέτρηση σημειακής ισορροπίας λευκού διαθέσιμη κατά τη ζωντανή προβολή), επιλογή θερμοκρασίας χρώματος (2500 K έως 10000 K), με δυνατότητα βελτιστοποίησης για όλες τις επιλογές.

Bracketing ισορροπίας λευκού

Έκθεση, φλας, ισορροπία λευκού, ADL

Ζωντανή Προβολή - Λειτουργίες

Ζωντανή προβολή video, Φωτογράφιση σε ζωντανή προβολή με διαθέσιμη αθόρυβη λειτουργία

Ζωντανή Προβολή - Λειτουργία φακού

Αυτόματη εστίαση (AF): Λειτουργία AF ενός καρέ (AF-S), διαρκής λειτουργία AF (AF-F) Χειροκίνητη εστίαση (M)

Ζωντανή Προβολή - Λειτουργία επιλογής περιοχής AF

Αυτόματη εστίαση στο πρόσωπο πρώτα, AF ευρείας περιοχής, AF κανονικής περιοχής, AF παρακολούθησης θέματος

Ζωντανή Προβολή - Αυτόματη εστίαση

AF με ανίχνευση αντίθεσης σε οποιοδήποτε σημείο του κάδρου (η φωτογραφική μηχανή επιλέγει αυτόματα το σημείο εστίασης όταν έχει ενεργοποιηθεί η αυτόματη εστίαση στο πρόσωπο πρώτα ή η αυτόματη εστίαση παρακολούθησης θέματος)

Video - Μέτρηση

Σύστημα μέτρησης έκθεσης TTL χρησιμοποιώντας τον κύριο αισθητήρα εικόνας

Video - Μέθοδος μέτρησης

Μέτρηση matrix, κεντροβαρής ή σταθμισμένη στα φωτεινά σημεία

Video - Μέγεθος καρέ (pixel) και ταχύτητα καρέ

3.840 x 2.160 (4K UHD): 30p (προοδευτική), 25p, 24p, 1.920 x 1.080: 60p, 50p, 30p, 25p, 24p. 1920 x 1080 κροπάρισμα: 60p, 50p, 30p, 25p, 24p. 1.280 x 720: 60p, 50p. Οι πραγματικές ταχύτητες καρέ για 60p, 50p, 30p, 25p και 24p είναι 59,94, 50, 29,97, 25 και 23,976 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) αντίστοιχα. Η υψηλή ποιότητα είναι διαθέσιμη σε όλα τα μεγέθη καρέ, η κανονική ποιότητα είναι διαθέσιμη σε όλα τα μεγέθη εκτός από το 3.840 x 2.160

Video - Μορφή αρχείων

MOV

Video - Συμπίεση video

H.264/MPEG-4 Advanced Video Coding

Video - Μορφή εγγραφής ήχου

Γραμμικό PCM

Video - Συσκευή εγγραφής ήχου

Ενσωματωμένο στερεοφωνικό ή εξωτερικό μικρόφωνο με δυνατότητα ρύθμισης ευαισθησίας

Video - Ευαισθησία ISO

Λειτουργίες έκθεσης P, S και A: Αυτόματος έλεγχος ευαισθησίας ISO (ISO 100 έως Hi 5) με δυνατότητα επιλογής ανώτατου ορίου. Λειτουργία έκθεσης Μ: Αυτόματος έλεγχος ευαισθησίας ISO (ISO 100 έως Hi 5) με δυνατότητα επιλογής ανώτατου ορίου, χειροκίνητη επιλογή (ISO 100 έως 102400 σε βήματα 1/3, 1/2 ή 1 EV) με πρόσθετες επιλογές ισοδύναμη με περίπου 0,3, 0,5, 0,7, 1, 2, 3, 4, ή 5 EV (ισοδύναμο με ISO 3280000) άνω του ISO 102400

Οθόνη

Οθόνη TFT LCD με ευαισθησία αφής με διαγώνιο 8 cm (3,2 in.) οπτική γωνία 170°, κάλυψη κάδρου περίπου 100% και χειροκίνητο έλεγχο φωτεινότητας οθόνης, περίπου 2359k-dot (XGA)

Απεικόνιση

Απεικόνιση πλήρους κάδρου και εικονιδίων (4, 9 ή 72 εικόνες) με zoom απεικόνισης, αναπαραγωγή video, slide show φωτογραφιών ή/και video, εμφάνιση ιστογράμματος, τονισμένα σημεία, πληροφορίες φωτογραφιών, εμφάνιση δεδομένων τοποθεσίας, αυτόματη περιστροφή εικόνας, αξιολόγηση εικόνας, εισαγωγή και αναπαραγωγή φωνητικών υπομνημάτων, καθώς και ενσωμάτωση και εμφάνιση πληροφοριών IPTC

USB

SuperSpeed USB (επαφή USB 3.0 Micro-B), συνιστάται σύνδεση σε ενσωματωμένη θύρα USB

Έξοδος HDMI

Επαφή HDMI τύπου C

Είσοδος ήχου

Στερεοφωνική υποδοχή ακίδων mini (διάμετρος 3,5 mm, υποστηρίζεται πρόσθετη τροφοδοσία)

Έξοδος ήχου

Στερεοφωνική υποδοχή ακίδων mini (διάμετρος 3,5 mm)

Ακροδέκτης (ες) εξαρτημάτων

Ακροδέκτης τηλεχειρισμού δέκα ακίδων: μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη σύνδεση προαιρετικού ασύρματου τηλεχειριστηρίου, WR-R10 (απαιτείται προσαρμογέας WR-A10) ή WR-1, μονάδας GPS GP-1/GP-1A ή συσκευής GPS που είναι συμβατή με NMEA0183 έκδοσης 2.01 ή 3.01 (απαιτείται προαιρετικό καλώδιο προσαρμογής GPS MC-35 και καλώδιο με επαφή 9 ακίδων D-sub), υποδοχή σύνδεσης Ethernet: Πρότυπα επαφής RJ-45: IEEE 802.3ab (1000BASE-T)/IEEE 802.3u (100BASE-TX)/IEEE 802.3 (10BASE-T) Ρυθμοί δεδομένων: 10/100/1000 Mbps με αυτόματο εντοπισμό (μέγιστοι λογικοί ρυθμοί μετάδοσης δεδομένων κατά το πρότυπο IEEE, οι πραγματικοί ρυθμοί ενδέχεται να διαφέρουν) θύρα: 1000BASE-T/100BASE-TX/10BASE-T (AUTO-MDIX), Περιφερειακή επαφή: Για WT-6, WT-5

Υποστηριζόμενες γλώσσες

Αγγλικά, Αραβικά, Βεγγαλικά, Βιετναμικά, Βουλγαρικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Δανικά, Ελληνικά, Ιαπωνικά, Ινδονησιακά, Ισπανικά, Ιταλικά, Κινεζικά (απλοποιημένα και παραδοσιακά), Κορεατικά, Μαραθικά, Νορβηγικά, Ολλανδικά, Ουγγρικά, Ουκρανικά, Περσικά, Πολωνικά, Πορτογαλικά (Πορτογαλίας και Βραζιλίας), Ρουμανικά, Ρωσικά, Σερβικά, Σουηδικά, Ταϊλανδικά, Ταμιλικά, Τελουγκουϊκά, Τουρκικά, Τσεχικά, Φινλανδικά, Χίντι

Μπαταρία

Μία επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου EN-EL18a

Μετασχηματιστής ρεύματος

Μετασχηματιστής ρεύματος EH-6b, απαιτείται ακροδέκτης τροφοδοσίας EP-6 (διατίθεται ξεχωριστά)

Υποδοχή τριπόδου

1/4 in. (ISO 1222)

Διαστάσεις (Π x Y x Β)

Περίπου 160 x 158,5 x 92 mm (6,3 x 6,3 x 3,7 in.)

Βάρος

Περίπου 1.405 g (3 lb. 1,6 oz), με μπαταρία και δύο κάρτες μνήμης XQD αλλά χωρίς καπάκι σώματος και κάλυμμα πέδιλου εξαρτημάτων. Περίπου 1.235 g/2 lb. 11,6 oz (μόνο το σώμα της φωτογραφικής μηχανής), περίπου 1.415 g (3 lb. 1,9 oz), με την μπαταρία και δύο κάρτες μνήμης CompactFlash αλλά χωρίς καπάκι σώματος και κάλυμμα πεδίλου εξαρτημάτων. Περίπου 1.240 g/2 lb 11,8 oz (μόνο το σώμα της φωτογραφικής μηχανής)

Συνθήκες λειτουργίας - Θερμοκρασία

0 °C έως 40 °C (+32 °F έως 104 °F)

Παρεχόμενα εξαρτήματα

Καπάκι σώματος BF-1B, κάλυμμα πέδιλου εξαρτημάτων BS-3, επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου EN-EL18a με κάλυμμα ακροδεκτών, φορτιστής μπαταρίας MH-26a με καλώδιο ρεύματος και δύο προστατευτικά επαφών (το σχήμα του καλωδίου ρεύματος εξαρτάται από τη χώρα πώλησης), κλιπ καλωδίου USB, κλιπ καλωδίου HDMI, καλώδιο USB UC-E22, λουρί AN-DC15

Με εξαίρεση τις περιπτώσεις όπου αναφέρεται διαφορετικά, όλες οι μετρήσεις εκτελούνται σε συμμόρφωση με τα πρότυπα ή τις κατευθυντήριες οδηγίες της Ένωσης Φωτογραφικών Μηχανών και Προϊόντων Απεικόνισης (Camera and Imaging Products Association - CIPA).

Όλες οι τιμές ισχύουν για τη φωτογραφική μηχανή με πλήρως φορτισμένη μπαταρία.

Η Nikon επιφυλάσσεται του δικαιώματος αλλαγής της εμφάνισης ή των προδιαγραφών υλικού και λογισμικού που περιγράφονται στις παρούσες προδιαγραφές ανά πάσα στιγμή και χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση. Η Nikon δεν ευθύνεται για ζημιές που ενδέχεται να προκύψουν από τυχόν σφάλματα στις παρούσες προδιαγραφές.